Onze school.

De Prins Constantijn is een school die kwaliteit, op sociaal-emotioneel en cognitief gebied, hoog in het vaandel heeft staan. Onze prachtige school staat in het centrum van Goor en is daardoor goed bereikbaar. De school kenmerkt zich door betrokkenheid en een goede sfeer. De school telt ongeveer 130 leerlingen, verdeeld over 6 groepen, in het centrum van Goor. We zitten in een nieuw gebouw met alle goede voorzieningen die er nodig zijn en met veel mogelijkheden om zowel binnen als buiten het klaslokaal te werken. Wij zijn een moderne en open school waar iedereen welkom is en waar kinderen leren elkaar te respecteren. We bieden waarde(n)vol onderwijs waarmee we willen zeggen dat we elk kind de nodige ‘bagage’ willen meegeven voor zijn/haar toekomst.

Samen met Kinderopvangorganisatie Partou (voorheen Monkie / Smallsteps) vormen we een een Integraal Kindcentrum (IKC). Voor ons betekent dit dat de kinderen  met en naast elkaar, zonder tussendeuren,  spelen en leren. We voelen ons één team dat samen werkt om voor een optimale doorgaande lijn te zorgen voor kinderen van 0 tot 12 jaar! We werken er met z’n allen ook aan om voor elk kind een fijne leeromgeving te creëren. Dit doen we volgens de uit Finland afkomstige KiVa-methodiek onder het motto: samen maken we er een fijne school van!

Onze school valt onder Stichting Brigantijn. In deze Stichting is het onderwijs van een 17-tal scholen in centraal Twente, t.w. Markelo, Goor, Delden, Hengelo en Borne verenigd. Wilt u meer weten over onze stichting? Klik hier om naar de site te gaan.