Opening schoolbibliotheek

Woensdag 1 oktober startte de kinderboekenweek en voor onze school was dat deze keer extra bijzonder. In de school is een schoolbibliotheek ingericht. Onder het motto: “Wij gaan voorlezen” willen we, in samenwerking met de openbare bibliotheek, het lezen bij kinderen stimuleren. Door kinderen op school boeken te laten lenen denken we dat een bibliotheekboek laagdrempeliger wordt en dat kinderen makkelijker leuke boeken  gaan lezen.

Daarom is in de school door leerkrachten een lokaal ingericht tot aantrekkelijke schoolbibliotheek waarin de boekencollectie van school is aangevuld met boeken van de openbare bibliotheek. Zo heeft de schoolbieb direct een zeer ruime collectie boeken. Met hulp van een aantal enthousiaste ouders kunnen de kinderen iedere schooldag de eigen bieb bezoeken en boeken lenen.

Om de schoolbibliotheek feestelijk te openen hebben alle kinderen een enorme lange rij door school gevormd en mochten ze een ingepakte schaar doorgeven. De rij eindigde bij de ingang van de bieb. Daar werd enthousiast van 10 tot 1 afgeteld en had de directeur de eervolle taak om het lint door te knippen. Daarmee was de schoolbibliotheek geopend.

geopend.